004921124790940

Liposuctie bij gezicht en wangen

Liposuctie bij gezicht en wangen

Sommige mensen hebben last van vetophopingen in het gezicht. Hier is vooral bij de wangen en hals sprake van. Liposuctie van gezicht en wangen is een van de meest veeleisende gebieden.

Vooral wanneer de vetkussentjes op de wangen zichtbaar zijn bij een verder slank figuur, ervaren velen dit als storend en willen ze er graag wat aan doen. De meeste kenmerken hiervan zijn erfelijk en kunnen niet met een dieet verdwijnen of op zijn minst verminderen. In dergelijke gevallen is liposuctie een overweging waard.

Hebt u vragen over onze behandelingen, neem dan contact met ons op. Een afspraak maken:

 Is liposuctie van wangen en gezicht veilig?

De indicatie voor liposuctie in het gezicht en wangen wordt pas na het voldoen aan strenge eisen gegeven. Alleen bij mensen met wangvetkussens heeft een dergelijke operatie nut. Belangrijk is, net als bij de facelift is het belangrijk de anatomische structuren en zenuwen van het gezicht te respecteren en beschermen. Zijn de bevindingen sterk uitgesproken, dan kan er een duidelijke vermindering worden verwacht. Het is desondanks erg belangrijk te onderscheiden of het om diepliggend of oppervlakkig vet gaat. Alleen oppervlakkig vet kan met liposuctie worden verminderd. Het diepe vet wordt opgevangen met het zogenaamde wangvetkussen, het corpus adiposus buccae herbergt, en kan niet worden weggezogen. Het is echter ook mogelijk om dit vet te verminderen. Dit gebeurt via een kleine incisie aan de binnenkant van de wang. Deze incisie wordt gemaakt om bij het ongewenste vet te kunnen komen en deze te verwijderen. De ca. 1 cm grote incisie ligt aan de binnenzijde van de wang en is van buiten niet te zien. Verdere informatie vindt u in het artikel wangencorrectie en het thema Wangvet verwijderen.
Ook liposuctie van de onderkin is mogelijk. Dit hoort bij de standaard liposuctie behandelingen binnen de plastisch chirurgie. Meer informatie leest in het bijbehorende artikel.

Hoop verloopt de nabehandeling van liposuctie van gezicht en wangen?

Zoals na iedere behandeling met liposuctie wordt ook postoperatieve compressietherapie aanbevolen bij de correctie van gezicht en wangen. Hiervoor bestaan speciale compressiemiddelen. Toch kan ook een goed drukverband voldoende zijn. Het is belangrijk om de spieren in het gezicht te beschermen. Dat betekent dat u geen extreme gezichtsuitdrukkingen moet vormen en let erop dat u geen voedsel eet waarbij u flink moet kauwen, kies dan ook voor vloeibaar voedsel, pap en voedsel wat u slechts licht hoeft te kauwen. Neem vooral ook de eerste dagen voldoende pijnstilling. Eventuele hechtingen kunnen na een week worden verwijderd. Het wordt afgeraden om de eerste 4-6 weken niet te sporten omdat het gezicht ook altijd meebeweegt.

Bij correctie door verwijdering van het vetlichaam zal op dezelfde manier worden opgevolgd. Het volgen van een dieet is hier echter van groot belang.