004921124790940
wangcorrectie wangoperatie

Wangcorrectie Wangoperatie Duitsland

Een wangcorrectie hoeft niet per definitie een wangen operatie te betekenen. Er zijn ook veel verschillende mogelijkheden voor een correctie zonder dat er een operatie plaats moet vinden.

Goed gedefinieerde wangen staan voor het toonbeeld van jeugd en gezondheid. Het zal dan ook niemand verrassen dat de vraag naar dergelijke correcties stijgt. Zowel jonge mensen die hun gezicht met de wangcorrectie willen optimaliseren, als oudere mensen, die verzakte wancontouren weer verjongen willen, komen steeds vaker in onze kliniek. Bij de laatste groep gaat het vooral om het thema rondom de gezichtslift, die afhankelijk van de bevindingen ook naar een wangenoperatie kan worden uitgebreid. In dit artikel leest u meer over hoe de esthetiek van de wangen geoptimaliseerd kan worden. U moet niet al te sceptisch zijn door alle negatieve voorbeelden uit de media. U kunt ook kiezen voor heel subtiele correcties – ongeacht welke procedure u kiest.
Over het algemeen moet het benige deel van de wangen, waarbij de vorm wordt bepaald door de jukbeenderen (jukbeenderen, hoge boog), worden onderscheiden van het iets diepere gedeelte, ook wel bekend als de wangen. De wangen kunnen slank of voller zijn, afhankelijk van het vetpercentage. In Europa worden duidelijke jukbeenderen met slanke wangen en weinig vet als aantrekkelijk gezien. De wangen van slanke mensen kunnen ook te slank zijn waardoor al snel gedacht wordt dat ze ziek zijn. Dit zijn dan de zogenaamde holle wangen of ingevallen wangen. Slanke mensen met krachtige wangen zien er corpulenter uit en willen daarom graag een wangencorrectie.

Hebt u vragen over onze behandelingen, neem dan contact met ons op. Een afspraak maken:

Wangcorrectie van het benige deel van de wang

Het benige deel van de wang kan worden gecorrigeerd door een operatie of met behulp van een injectie. Wilt u geen operatie of injecties, dan kunt u met behulp van make-up de contouren van uw wangen veranderen. De ‘Contour Highlight‘ is hier zeer geschikt voor, waarbij op de jukbeenderen lichtere kleur wordt aangebracht (highlight) en onder de jukbeenderen wordt met donkere tinten (contour) gewerkt. Zo bereikt u met een optische illusie meer prominente jukbeenderen.

  • Het opvullen van de wangen met filler, of vulmaterialen, is geen operatie, maar een injectie. De meest gebruikte filler is hyaluronzuur. Er kunnen ook andere materialen worden gebruikt, zoals filler op basis van Hydroxyapatiet. Dit gelachtige materiaal breekt na verloop van tijd volledig af en moet daarna opnieuw geïnjecteerd worden, om het resultaat te behouden. De wat dikkere hyaluronzuur houdt ongeveer een jaar.
  • Wangencorrectie met eigen vet: Wilt u langdurig resultaat, maar liever geen implantaten laat plaatsen, dan bestaat nog de mogelijkheid van het gebruik van eigen vet. Dit heeft als voordeel dat het lichaamseigen materiaal is. Voor mensen die geen Hyaluronzuur of implantaten willen, is deze methode een alternatief. De injectie met eigen vet begint met een kleine vetafzuiging, dus met een kleine operatie. Het gewonnen vet wordt gefilterd en in de wangen geïnjecteerd.
  • De wangenvergroting met Wangimplantaten is een operatie aan de wangen. Het vereist op zijn minst een roesje, maar bij voorkeur algehele narcose. Een pocket waar het implantaat in wordt geplaatst, wordt geprepareerd door middel van een incisie in het slijmvlies aan de binnenzijde van de mond. Het kiezen van het meest geschikte implantaat is belangrijk, omdat niet iedere vorm past bij het gezicht.
  • Correctie met een minimaal invasie methode is mogelijk zonder operatie. Het gaat hier om draadlifting. Het verzakte weefsel van de wang wordt weer op zijn plaats gebracht voor een frissere uitstraling. Net als bij de injecties is het effect van beperkte duur omdat de draden oplossen.
  • De Wangverkleining van het benige deel van de wang is een ongebruikelijke correctie voor Europese begrippen, omdat de meeste patiënten juist de chirurg bezoeken voor vollere wangen. In Azië en dan met name in Korea, hebben veel mensen juist prominent aanwezige jukbeenbogen. Deze kunnen operatief worden gecorrigeerd door de jukbeenboog te breken en iets te laten verzinken. In Europa is het echter meestal een kwestie van wangverkleining door het wegzuigen van vet in de wangen.

 

Correctie van de weke delen van de wangen onder het jukbeen

Het zachte weefsel van de wangen onder de jukbeenderen kan worden verminderd door liposuctie in het gezicht, verwijdering van wangvet of een combinatie van beide procedures. Zonder wangoperatie gebeurt het vullen door middel van een injectie.

  • Vaak lukt het niet meer de zogenaamde jukbeenderen met een dieet te verminderen, aangezien hier vaak sprake is van hardnekkige erfelijke vetophopingen, waarbij men een operatie kan overwegen. Als u echter het wangvet verwijderen wilt laten, moet u het volgende weten: Enerzijds kunt u de wangvetplug operatief verwijderen, wat een belangrijke vetopslag bij kinderen is. Afhankelijk van de grootte van de wangvetplug kan dit voldoende zijn. Wanneer dat niet het geval is, kan er nog liposuctie worden uitgevoerd. Bij een kleine wangvetprop kan alleen liposuctie worden toegepast.

wangvet bichat wangvetlichaam

Op de foto ziet u een voorbeeld van chirurgische wangcorrectie. Het wangvet (Bichat wangvetlichaam) is 4,5 m per kant.

 

  • Het injecteren van sterk ingevallen wangen is een logische keuze als u vanwege het sterk gereduceerde vetgehalte niet wilt laten opereren. Meestal wordt er hyaluronzuur gebruikt. Er zijn echter ook andere materialen waarmee wangen zonder operatie kunnen worden gecorrigeerd. Wilt u een langduriger resultaat bereiken dan de standaard 12 maanden bij hyaluronzuur, dan kunt u ook met een injectie met eigen vet meer volume krijgen.
  • Een wangvergroting met wangimplantaten wordt in de wekedelen van de wangen zelden toegepast, aangezien er weinig mensen zijn waar de ingevallen wangen zo uitgesproken zijn dat deze voor implantaten geschikt zijn. Zoekt u een permanente oplossing voor deze wangcorrectie en bent u zo slank dat er geen vet is voor de injectie met eigen vet en wilt u geen jaarlijkse injecties, dan kan dit voor u de juiste oplossing zijn.